Naruto My Story

Odaberi svoj put, bori se, ne odustaj i postani shinobi vredan postovanja.Citav svet ceka na tebe!


You are not connected. Please login or register

Naruto My Story » My Story - Pravila i ostalo » Početna pravila u igri » Pravila Igranja » Sposobnosti (info)

Sposobnosti (info)

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Sposobnosti (info) on 13th October 2015, 17:51

Enui

avatar
Admin
Admin
Postoje 5 sposobnosti koje moze da razvija vas ninja, a to su Kontrola chakre, Snaga,Brzina,Preciznost i Inteligencija.


*Kako se levelujete dobijate na svakom desetom levelu 25 poena na sposobnosti koje mozete staviti na jednu od ovih 5 sposobnosti. U temi za zahteve samo kazete adminu kako da vam raspodeli poene.


*Poeni se dobijaju do 200. lv-a. Sto znaci da tokom igre mozete dobiti ukupno 500 poena koje mozete raspodeliti.


Sposobnosti:  


Kontrola chakre:

Kontrolom chakre smanjujete koriscenje chakre za neku tehniku za onoliko koliko imate kontrole. 
*Primer: Koristite tehniku koja zahteva 100 chakre, ako imate 60 poena na kontrolu chakre koristicete samo 40 chakre za koriscenje te tehnike.

*Najvise mozete smanjiti koriscenje chakre do 30 da bi ste izveli tehniku. Sto znaci da ako imate 100 poena na kontrolu, i radite tehniku koja zahteva 100 chakre, koristicete 30 ch da bi izveli tehniku.

*Mozete prikupljati chakru u zavisnosti od kontrole.
-Sa 200 kontrole mozete (ako mirujete) prikupljati 20 chakre po potezu.
-Sa 300 kontrole mozete (ako mirujete) prikupljati 30 chakre po potezu.
-Sa 400 kontrole - 40 chakre po potezu.
-Sa 500 kontrole - 100 chakre po potezu.
-Sa 600 kontrole - 200 chakre po potezu.
-Sa 700 kontrole - 300 chakre po potezu.
-Sa 800 kontrole - 400 chakre po potezu.
-Sa 900 kontrole - 500 chakre po potezu.
-Sa 1000 kontrole -600 chakre po potezu.


*"Mirovanje"-tj metod kojim se prikuplja chakra podrazumeva da u potezu u kom mirujete ne koristite slotove.


Snaga:

Snaga je slicna kao i kontrola, samo sto se odnosi na smanjenje energije. Koliko imate na snazi, toliko smanjute potrosnju energije.

*Najmanja potrosnja energije koju mozete smanjiti da bi ste uradili tehniku je 10 energy.

*Snagom mozete da blokirate neki napad koristeci vasu energiju. 
*Primer: Ukoliko vas neko napadne damageom od 100 mozete koristiti 100 energije da blokirate napad svojim telom. Na ovaj naci prakticno vase telo je prirodni defence koji mozete koristiti. Ovo ne trosi slotove i mozete praviti ovu vrstu odbane samo do nivoa do kog vam je snsga(100 snage=100 defence---placa se 100 energije)

*Snaga nece smanjivati energiju za izbegavanje napada.


Brzina:

*Koliko brzine imate toliko smanjujete potrosnju energije pri izbegavanju. Npr imate 300 brzine a neko vas napada tehnikom 200 dmg-a samo sa 10 energije(sto smo vec naglasili kao najmanju mogucu potrosnju energije) vi mozete izbeci napad sa speed dodge tehnikom ili nekom slicnom koja zahteva potrosnju energije(tehnika za izbegavanje).

*Imate na svakih 100 brzine vise od protivnika dodatni zamah macem (zamah macem inace trosi jedan slot po zamahu i u slucaju da nemate vise brzine od protivnika, ne mozete raditi vise od jednog zamaha macem po potezu.

*Razlika u brzini izmedju dva shinobia podeljena sa dva predstavlja zagarantovani dmg. To je vrsta dmg-a koji protivnik prima bez obzira kako se branio od napada( izbegavajuci ili ponistavajuci ga). Jedini nacin kojim se ponistava zagarantovani dmg je defence tip tehnika.Ako ka vama ide mac koji ima dmg 300, a razlika u brzini vas i vaseg protivnika je 200(samim tim zagarantovani je 200/2=100), ako blokirate 300 dmg od maca nekom drugom tehnikom koja ne podrazume defence efekat u tom slucaju primicete 100 dmg zagarantovanih iako ste blokirali ceo dmg. Ako iskoristite def tehniku za odbranu koja ima 200 defence a napad je 300 bez obzira sto ste ponistili zagarantovani ipak je ostalo 100 dmg koji cete primiti. Nacini da apsolutno ponistite napad koji sadrzi zagarantovani dmg( u slucaju maca od dmg 300 gde je 100 zagarantovano) su:

1. Defence tehnika od 300
2. Defence tehnika od 100(koja se mora prva odigrati) i druga tehnika koja ce ponistiti ostatak od 200 dmg-a.
3.Odigrate dve tehnike sa defence efektom ciji zbir je jednak ili veci od napada koji vam preti.
Ovo su neki osnovni nacini kojima se moze apsolutno negirati dmg ovog tipa. Mesto defence tehnika moze se kao alternativa koristiti space time tehnika ili tehnike slicnog tipa ( za sve sto bi iskoristili kao alternativu u ovom i svim ostalim situacijima konsulujte se sa adminom)  *Ako nekog posecete otrovnim macem ili udarite pesnicom u nameri da mu prenesete seal, onda vam zagarantovani dmg u tome nece pomoci jer uz njega nece vaziti ti efekti. 


 *Polovine od razlike u brzini izmedju vas i protivnika, smanjuje lvl protivnikove tehnike kojom vas napada(npr imate vise 100 brzine, pola od toga je 50 i sad vas protivnik napadne tehnikom 150 lvl i vi to ne mozete izbeci sa speed dodge ali zato sto ste brzi i sto ce u ovom slucaju lvl- te tehnike biti smanjen za 50 i bice lvl 100 vi cete moci da to izbegnete sa speed dodge ili zamenom). Kada napadate , ukoliko ste brzi od protivnika lvl vaseg napada je veci za polovinu od te razlike.
Preciznost:

Dodaje damage tehnikama onoliko koliko imate preciznosti (Napadnete nekoga damageom od 10, ukoliko imate 100 preciznosti, damage ce biti 110).

*Mozete probijati (ignorisati) polovinu defenca od vase preciznosti. Sto znaci da ako neko ima defence od 50 a vi imate 100 preciznosti, kada ga napadate, bice isto kao i da nema defence tj nece se racunati ni da postoji a dmg ce nesmetano proci do protivnika ako ste uredno najpre naglasili koliko imate preciznosti.Takodje vazno je znati da se preciznost  ne racuna u slucaju eksplozivnih napada koji su rasprsujuci/eksplozivni poput 1000 dmg element i slicnih.

Inteligencija:

Sposobnost koja sluzi za kreiranje licnih tehnika( o licnim tehnikama procitajte vise u temi o tome). Na svakih 25 poena inteligencije dobijate mogucnost pravljenja jedne licne tehnike sto znaci da ako stavite 100 poena na inteligenciju imate pravo na 4. Na svakih 100 poena inteligencije dobijate jedan slot vise. Onoliko koliko imate inteligencije dobijate bonus damage na genjutsu, a takodje se lakse branite od istog.


***Ako imate 100 inteligencije, vas genjutsu ce biti jaci za 100 dmg-a, a ako vas neko napada genjutsuom od 500 dmg-a , zbog vase inteligencije to ce biti napad od 400.
------------------------------------------------
*Svako povecavanje sposobnosti preko 500 ima svoj rizik, to detaljnjije procitajte u pravilima limita.


View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum